+91 - 9176618930

Направи повик

info@htscoatings.in

Ни капка линија

Ченаи, Индија

Посетете не

Logoståendeengelsk

Фросио е единственото и единствено тело за сертифицирање акредитирано според ISO 17024

ХТС ОБЛАГОВИ Светско присуство

Индија

Индонезија

Египет

Сингапур

Дубаи

Норвешка

за нас

ХТС ОБЛАГОВИ - Глобално тело за обука на ФРОСИО

Обложувања на ХТС (Технички услуги Харвиш) / ССПЦ / ФРОСИО / Инспектор за сликарство во КК шемата е нова сеопфатна, структурирана шема за обука за обука, сертифицирање и регистрација на индустриски оператори за подготовка и обложување на површини. Ние обезбедуваме обука на инспектор за сликарство на SSPC, SSPC / Обука на инспектор за обложување на FROSIO / Инспектор за сликање QC / Програми за обука за контрола на корозија / Антикорозија во Индија и Блискиот исток што е еквивалентно на nace Cip / ICorr / Bgas / nace.

HTS COATINGS (Harvish Technical Services) акредитирани со ISO 9001: 2015 со TUV India и спроведување на разни инспектор за обложување / сликарство, специјалистички меѓународни курсеви за сертифицирање од SSPC, обука за инспектор за сликање на SSPC и обука за инспектор за обложување FROSIO.

Предности на

Сертификација од FROSIO

Како водечки носител на лиценца за обука и сертификати / давател на обука со седиште во Индија и има филијали во целиот свет

Европски сертификати

ФРОСИО е докажано тело за сертифицирање (без компромис за квалитетот на образованието)

Телото за обука ФРОСИО ќе предава и ФРОСИО ќе ги сертифицира сите студенти

ЕДНА и САМО Етичка и искрена сертификација на овој свет

Најниска такса за курс и испит САМО со HTS облоги

ФРОСИО има еден испит и една такса

ФРОСИО ќе одлучи за различни нивоа (1, 2 и 3) на сертификати

Препознавање на сертификат во светот FROSIO

Нивоата ќе се заснова на докажаното искуство на студентското обложување

Прави и транспарентни испити (теорија и практични)

Теоретскиот испит е ОПИС

Практични испити (15 станици) според општата пракса во индустријата

Обновување на секои пет години (без испит)

Вкупно 9 дена програма, вклучувајќи испити

80 часовна обука за покривање на теоријата и практично (околу 8 дена)

Еден цел ден испит (теорија 4 часа / практични 4 часа)

блогови

Новости и новости

Како водечки носител на лиценца за обука и сертификати / давател на обука со седиште во Индија и има филијали во целиот свет

Некатегоризирано

РАЗЛИКА ПОВЕЕ ПОБЕДНИЦИ И ЛЕГА

Одржувањето на заштитата на интегритетот е докажана тешкотија од инженерите, инспекторите и менаџерите во нафта, гас, петрохемиски и други сојузнички индустрии. Анализирање на заштитните перформанси, подобрување на физичките

Прочитај повеќе "
Некатегоризирано

МЕТОДИ НА ПОДГОТОВКА ЗА ПОДГОТОВКА НА ГОДИНИТЕ

Перформансите на индустриското обложување и животниот циклус се определуваат со различни форми, како што се соодветни методи за подготовка на површината, избор на систем за обложување, околина и

Прочитај повеќе "
Некатегоризирано

Инспектори за обложување и употребливост на сертификати во нашите индустрии

Инспектори за обложување и сертификати: Глобалните економски тешкотии и процентот на невработеност во овој свет се непопустливи од многу намери и причини. Покрај тоа, неодамнешната КОВИД 19 ја направи пандемијата

Прочитај повеќе "

Препознавања низ целиот свет за

Сертификација од FROSIO

Многу нафтени, гасни, петрохемиски, градежни бродови, морски и тешки индустрии користејќи ISO стандарди и признавајќи ги FROSIO сертификатите ширум светот

Нашето светско присуство

Малезија

Обединети Арапски Емирати

Виетнам

Оман